Queridos amigos:
Nos primeIros días deste mes de Marzo, dous
matrimonios que adoitan saborear as cousas que o merecen, igual que
os viños e a gastronomia das zonas rurales, tivemos a ocasión de
coñecer cousas, que por estar o lado da terra na que nacimos, os
dous varons do conto, non era o suficientemente coñecida por nos.
Mais, como di un dito vello, “nunca es tarde, si la dicha es buena”,
cousa que neste caso sucedeu.
Fumos a Xeabra, eu coa idea de sembrar patatas
de cedo, cousa que non fixen porque a terra estaba pesada (sic) dito
polos que entenden de estas cousas.
Tiñamos a idea de, unha vez acabada a tarea,
ir a zona de Tras os Montes. Queriamos en primeiro lugar mercar un
viño que nos gusta, e que, baixo o noso punto de vista, e moi bo,
sobre todo na sua relación de calidade/precio. “Un euro por
litro”. Viño de boa calidade, que ten unha cousa mellor que iso;
da de comer a unhas familias da Terra Fria portuguesa, pous é unha
cooperativa, donde os productores de uva levan o seu producto, na
cooperativa transforman esta por o liquido con sabor e alcohol, que
logo bebemos e que, nalguns casos, e en circunstancias soemos pagar
mais de 15 ou 20 euros por botella. Quero decir con esto que o viño
da coperativa de Rebordelo e un gran viño, e bebendo del axudamos a
un monton de familias da comarca
Unha vez mercado o viño, diriximonos a Vinhais, donde encargueramos a comida, cando pasemos por ali, camiño de Rebordelo.Tiñamos encargada a encomenda nun pequeno restaurante chamado Vasco da Gama, donde os donos fan de todo a cociñeira, que sabe moi ben como facer de comer e o seu marido que fai as vece de maitre, camareiro e cicerone, axudan en todo o que poden os seus clientes.Como inda non era a hora de comer, recomenderon-nos que foramos a visitar o centro de interpretación de Fuemiro. En Vinhais, celebrase unha feira dedicada os produtos derivados da matanza e relacionada coa forma de vivir e alimentarse desde sempre dos habitantes da zona,Descubrimos que o centro de de interpretación referido, instalado nun bonito edificio de unha época pasada, que foi reciclado para dar a coñecer como se vivia e como se produce un dos mellores manxares da zona iberica. Os derivados da matanza do porco. Crian porcos de varias razas, pero os mais importantes son o porco celta e o iberico.Pra non estenderme moito, decir que se a calquera de vos, meus amigos, tedes interese no asunto,dadevos unha volta a primeiros de Febreiro por Vinhais, e a parte de degustar estas exquisitas viandas acompañadas deste viñorasmontano e emparentado cos do Alto Douro, e comendo no Vasco da Gama unhas alleiras exquisitas a un precio mais que modico, coñecendo a vida dos nosos atergos e o esforzo por dar a coñecer todo eso polos veciños e autoridades actuais de Portugal, non perderedes o tempo e teredes a oportunidade de estar de novo en contacto coa Natureza.
Pido perdón polas faltas que hai, non podo correxir nin os acentos.
Unha vez mercado o viño, diriximonos a Vinhais, donde encargueramos a comida, cando pasemos por ali, camiño de Rebordelo.Tiñamos encargada a encomenda nun pequeno restaurante chamado Vasco da Gama, donde os donos fan de todo a cociñeira, que sabe moi ben como facer de comer e o seu marido que fai as vece de maitre, camareiro e cicerone, axudan en todo o que poden os seus clientes.Como inda non era a hora de comer, recomenderon-nos que foramos a visitar o centro de interpretación de Fuemiro. En Vinhais, celebrase unha feira dedicada os produtos derivados da matanza e relacionada coa forma de vivir e alimentarse desde sempre dos habitantes da zona,Descubrimos que o centro de de interpretación referido, instalado nun bonito edificio de unha época pasada, que foi reciclado para dar a coñecer como se vivia e como se produce un dos mellores manxares da zona iberica. Os derivados da matanza do porco. Crian porcos de varias razas, pero os mais importantes son o porco celta e o iberico.Pra non estenderme moito, decir que se a calquera de vos, meus amigos, tedes interese no asunto,dadevos unha volta a primeiros de Febreiro por Vinhais, e a parte de degustar estas exquisitas viandas acompañadas deste viñorasmontano e emparentado cos do Alto Douro, e comendo no Vasco da Gama unhas alleiras exquisitas a un precio mais que modico, coñecendo a vida dos nosos atergos e o esforzo por dar a coñecer todo eso polos veciños e autoridades actuais de Portugal, non perderedes o tempo e teredes a oportunidade de estar de novo en contacto coa Natureza.
Pido perdón polas faltas que hai, non podo correxir nin os acentos.
No hay comentarios:
Publicar un comentario